lithops bromfieldii, esp.

Fàcils de cultivar i de tamany mitjà, els Lithops bromfieldii presenten una alta capacitat per a formar xicotetes mates. El color general de la planta presenta diversos tons de marró, la superfície de la fulla és lleugerament convexa, llisa i també lleugerament abonyegada al tacte. La finestra pot estar tancada presentant fines línies fosques o oberta amb amples zones fosques. Les seues flors són grogues.

Les subespècies dels lithops bromfieldii

lithops

Lithops bromfieldii.

Les subespècies dels lithops bromfieldii  presenten una variabilitat mitjana: els glaudinae es caracteritzen per tindre la superfície més convexa i un tamany més gran, així com una distribució regular de xicotets punts negres a les finestres que reflectixen la llum; els insularis es diferencien pels canals més irregulars en la seua forma, pel color menys rogenc i per unes rubricacions menys accentuades. Amb els anys forma bastants caps; el sulphurea és una cultivar de tamany més bé menut, amb el cos de color verd clar.

Els menelli són clarament diferents de la resta pels seus canals foscos en baix relleu, separats i ramificats de forma regular sobre un fons més clar.