lithops aucampiae, esp.

Lithops aucampiae ssp. aucampiae v. aucampiae.

Lithops aucampiae.

Lithops aucampiae és una de les espècies més resistents i fàcils de cultivar. Les seues llavors són de les més grans i tenen un índex de germinació molt alt. Per això mateix és la més comuna als comerços generalistes.

És de tamany gran i forma xicotetes mates amb facilitat, és bastant variable en quant al seu aspecte, però respecta sempre uns patrons molt fàcils de reconéixer. El seu color general és majorment de diversos tons de marró, la seua superfície és lleugerament convexa i llisa, i la finestra pot estar oberta en forma d’una ampla zona fosca, o estar quasi tancada formant canals. Les seues flors —grogues— també tendixen a ser de gran tamany i sovint sobrepassen el diàmetre de la planta.

subespècies dels L. aucampiae

lithops

Lithops aucampiae koelemanii.

Les subespècies dels Lithops aucampiae també presenten una alta variabilitat: la forma kuruman té una àmplia finestra més oberta al centre de marró fosc; la subespècie Jackson’s Jade té el cos completament verd; la subespècie Betty’s Beryl també té el cos completament verd, però les seues flors són blanques.

La principal característica dels Storm’s Snowcap és que la seua floració és blanca, mentre que els koelemanii tenen les finestres completament reduïdes a canals i són de color més rogenc.

Els euniceae es caracteritzen pels canals que acaben als marges exteriors en forma d’apèndix digitals paral·lels molt característics, mentre que en els euniceae fluminalis estos apèndixs digitals són encara més prims i el color de la planta és d’un to més grisenc.