enllaços

En este apartat només apareixeran llocs web interessants i de qualitat, també vídeos online i botigues —també online— recomanables per a comprar lithops i altres plantes-pedra.

Llocs web amb informació sobre els lithops:

manolithops.es Lloc web molt complet dedicat al món dels lithops (en castellà).

floweringstones.co.za Lloc web —i guia de cultiu— molt complet dedicat al món dels lithops (en anglés).

scrapbooklithops.com Lloc web dedicat al món dels lithops (en anglés).

lithops.info Lloc web amb una bona galeria d’imatges per a la identificació de les espècies i subespècies dels lithops (en anglés).

conophytum.com Web amb una bona galeria d’imatges per a la identificació dels conofits (en anglés).

cactuspedia.info Enciclopèdia online dedicada als cactus, suculentes i altres xeròfiles (en anglés).

succulentguide.com Lloc web amb una bona galeria d’imatges de totes les famílies, gèneres i espècies de les plantes suculentes (en anglés).

cactuspro.com Lloc web dedicat als gèneres Conophytum, Lithops i altres mesembs (en francés).

lithopsplants Lloc web molt complet dedicat al món dels lithops (en italià).

Imatges i exposicions virtuals:

CactusCorner (2015 North West Mesemb Show). Exposició fotogràfica anual d’aïzoàcies de la web CactusCorner. Les plantes pertanyen a diversos membres del BCSS.

Lithops: le pietre vive. Col·lecció del Museu de Rovereto, situat a la ciutat italiana de Trento i relacionada amb la web cactuspro.com. Compta amb més de 2000 exemplars de Lithops.

Vídeos:

Plantas Piedra. Documental de TVE (18:17′).

Cactus y plantas crasas, belleza y geometría. Documental de TVE (18:20′).

Vídeo sobre com fer la pol·linització.

Lithoparium Cole. Interessant col·lecció a Alte Kalkofen, Namíbia.

Botigues online especialitzades en lithops:

A continuació vos indique les botigues online que recomane per comprar tant plantes com llavors. Els preus són raonables i molt similars en totes elles (2016). El preu més sensat per a un lithops adult comú, correctament identificat i de qualitat, se situa al voltant dels 3€. Mentre que el preu d’un sobre d’unes 20-25 llavors identificades de lithops d’espècies comunes, se situaria al voltant de 0,90€.

Considere com despeses d’enviament barates, aquelles que valen menys de 5€; acceptables, de 5€ a 8€; i cares, les de més de 8€. En quant al temps d’enviament, ràpid és quan la compra tarda en arribar a casa al voltant d’una setmana des de la formulació de la comanda; i lent quan tarda més de dos setmanes.

conos-paradise.com Botiga online alemanya, accessible i ràpida en els enviaments. Molta varietat en plantes i llavors. Despeses d’enviament barates. Atenció al client.

lithops

Viver de Cono’s Paradise (Alemanya).

kuentz.com Botiga online francesa. Accessible. Varietat mitjana en plantes. Lenta en els enviaments. Despeses d’enviament cares. Atenció al client.

cactusgarden.it Botiga online italiana. Varietat mitjana en plantes. Ràpida en els enviaments. Despeses d’enviament cares. Atenció al client.

kakteen-piltz Botiga online alemanya. Varietat alta en llavors. Accessible. Ràpida en els enviaments. Despeses d’enviament acceptables. Atenció al client.

mesagarden.com Botiga online nord-americana de format rudimentari, poc accessible, molt farragosa a l’hora de fer la comanda i molt lenta en els enviaments. Molta varietat en plantes i llavors. Despeses d’enviament acceptables. No tenen atenció al client.

ozlithops.com Botiga online australiana. Varietat alta en llavors. Accessible. No venen plantes fora d’Austràlia. Ràpida en els enviaments. Despeses d’enviament barates. Atenció al client.