col·lecció d’Emili

El lithoparium d’Emili està ubicat a una modesta terrassa orientada al nord. L’espai disponible està eficientment ocupat per quatre estructures verticals de dos nivells i de diferent capacitat. Els tests numerats de la col·lecció estan ordenats alfabèticament pel nom d’espècie de Lithops.

La primera estructura consta de dos prestatgeries que contenen cadascuna 45 tests de 10cm de diàmetre. Amb la qual cosa, esta estructura té una capacitat de 90 tests. La segona estructura també consta de dos nivells; el superior conté 40 tests de 10cm de diàmetre i tres jardineres amb els exemplars de conofits. La balda inferior allotja sis safates, destinades als exemplars repicats i altres individualitzats. La tercera estructura només té disponible la part superior i té capacitat per a 40 tests de 10cm de diàmetre, allotjant les últimes espècies de Lithops de l’alfabet i tots els altres gèneres de plantes-pedra. En la quarta estructura, de tres baldes, se situen els planters.

Característiques del meu lithoparium.


Imatges de la col·lecció d’Emili, situada a la comarca valenciana de l’Horta (València). Espanya. Clima mediterrani típic o litoral (Csa en la classificació climàtica de Köppen). Col·lecció orientada al nord.

lithoparium

lithoparium

lithoparium

lithoparium

lithoparium

lithoparium

lithoparium

lithoparium